2011. aug 15.

Milyen változásról van szó?

betűzte: pr-cikkes
Milyen változásról van szó?

Arról a változásról, amit Mahatma Gandhi úgy fogalmazott: „Become the change you want to see int he world!”, vagyis „Te magad légy a változás, amit látni akarsz a világban!”

 

Arról a változásról, amelyet egy költő, író, zenész vagy képzőművész a műveivel előidézhet közvetlen és globális környezetében. Az elmúlt évekre minden eddiginél erőteljesebben jellemző lett, hogy alig ismerjük azokat az alkotótársainkat, akik egy másik országban gondolják és teszik ugyanazt, mint mi. Szükségünk van tehát arra, hogy átérezzük a globális szolidaritást.

 

Mindezen túl tapasztaljuk azokat a kulturális és politikai változásokat, melyekről manapság sokunk beszél. Háborúk, gazdasági világválság, környezeti károk, a megfelelő egészségügyi ellátás hiánya, fajgyűlölet és még hosszan sorolhatnánk. Mi olyan művészeket hívnánk meg erre az eseményre, akik el tudják határolni magukat minden olyan intézménytől, társaságtól, szervezettől, melyeknek tagjai. Egyéneket szeretnénk, hogy pár percben bemutassák művészetüket minden ellenszolgáltatás nélkül, a köz érdekében.

 

(A 100 Thousand Poets for Change filozófiája, amelyből a fenti idézet származik, részletesen olvasható itt: http://www.bigbridge.org/100thousandpoetsforchange.)

https://infrabolt.hu/infrafutes/melyek-az-infrafutes-egeszsegre-gyakorolt-jotekony-hatasai/

 

Szólj hozzá

meghívás