2019. aug 10.

Fonalféreg, vaspondró, e-hulladék és fenntarthatóság

betűzte: pr-cikkes
Fonalféreg, vaspondró, e-hulladék és fenntarthatóság

- e-hulladék, fenntarthatóság, pánikbetegség és fonalféreg -

kognitiv-panikbetegseg.jpgEsővíz tisztítás közben egyre égetőbb probléma a a fonalférgek elpusztítása. A világban működő vízszűrő-telepek fenntarthatóságát illetően kognitív pánikbetegek számára az. Immáron megatonnaszám keletkező e-hulladék gyógyszer nélküli kezelésének megoldása. A hulladék bontása, osztályozása, zúzása, az újrahasznosítható anyagok különválasztása már önálló iparággá vált a világ fejlettebb térségeiben. Az iparág terápiás céllal szívesen alkalmaz a pánikbetegség tüneteitől szenvedőket, akiket egy budapesti virtuális pánikrendelő közvetít.

Az e-hulladék és fenntarthatóság

Ám az emberi hanyagság, nemtörődömség miatt még így is jelentős mennyiségű e-hulladék kerül a szeméttelepek vegyes hulladékába, kerül szép lassan földdel befedve a talajba. Ezeknek a helyeknek saját flórájuk és faunájuk alakul ki. Amit az ember nem akar, vagy nem tud elvégezni a szemét eltüntetésének ügyében, azt a természet igyekszik elvégezni a maga módján. A szeméttelepek környékén élők életét bizonyos időszakonként megkeserítik a pánikrohamot előidéző vaspondrók, ezek a tulajdonképpen ártalmatlan, sőt a szerves hulladékok lebontásában jelentős szerepet betöltő férgek, amikor tömegesen vonulnak a hűvös, esős idő elől búvóhelyeket keresve. Ilyenkor látványuk undort kelt, eltaposva igen kellemetlen bűzt árasztanak.

Diplopoda - Ikerszelvényesek - Chromatoiulus unilineatus - Vonalas vaspondró

fonalfereg-vaspondro.jpgAz utóbbi időben megfigyeltek egy másik, az előbbitől valamelyest különböző férget is, ami valószínűleg a vaspondró és a fonalféreg párzásából származó módosulat. Színe világosszürke, és nagyobb számban ott fordul elő, ahol a háztartási hulladék közt e-hulladék is előfordul. Újkeletű népies elnevezése cyberpondró. Zavarásra, érintésre @ alakot vesz fel, és némi elektroszmogot bocsát ki magából, így védekezik és igyekszik beolvadni a környezetébe. Megfigyelték, hogy bár lassan, de megeszi, megemészti az elektromos hulladékot, különösen kedveli a mikrochipeket. Lassú emésztése során HuMuSz keletkezik, amelyet a pánikterápiában részt vevő télikertek hasznosítanak.

A fonalféreg leszármazottja esővízben

kártevővé akkor válhat, ha szaporodási ciklusa idején vándorolva eljut olyan vizes helyre, ahol még használatban lévő pc-ket, mobiltelefonokat, kamerákat, vízszűrőket, a gyógyászatban pszichoterapeuták által használt egyéb digitális eszközöket talál. Ugyanis a saját őse, a nemotoda (fonalféreg) ellen is fellépő kukac a petéit interfészekben helyezi el, és az ezekből kikelő kis cyberpondrók jó étvággyal vetik magukat saját "bölcsőjükre", majd a környezetükben fellelhető egyéb fertőtlenítő szerekre és eszközökre. Szakemberek máris kifejlesztettek egy cyberpondró felderítő programot, ami felderíti és egy virtuális tálba (pot) gyűjti a megtalált pseudomonas cyberpondrókat. Ennek futtatásához dos-ban kell újraindítani a számítógépet, a program neve ezért Dos-pot. Magyarítva is létezik ez az ügyes nyomozóprogram Doszpot néven.

Zebra írta 2006-ban; szerkesztő részéről kicsit fonalférgesítve

Nematoda féregfonalak a Tiszán

A Tisza folyó szerves sodródásának becsült átlagos sűrűsége télen, amikor jég volt, literenként 0,58 egyed / liter, a tavaszi olvadás alatt 10,57 / liter. A talált 66 nematoda nemzetség nagy része áthaladt a tisztítótelepeken, és ezek több mint 50% -a még mindig mozgékony volt.

Tizenegy nemzetség volt bőséges az év bizonyos időszakaiban, hat csak a talajlakó formákból és öt a vízi vagy talaj/vízi fajokból ismert. Nem volt arra utaló jel, hogy a szennyvíztisztító munkák bármely nemzetség fő forrásai lennének. Volt néhány növényi parazita.

Elpusztítandó vízi fonal féreg a fertőtlenítés előtt fordul elő az év nagy részében, bár a melegebb hónapokban gyakoribbak voltak, a talaj fonálférgeinek nagy sűrűsége a tavaszi olvadás és esőzések, valamint az erős őszi esők jellemzője volt. A példányok több mint 50% -a fiatalkorú volt, és néhány gyakori nemzetségből hím hiányzott.

cintropur-esoviz-szuro-betet.jpgAz esősuhanás... Vízgazdálkodás

Ez a dolgozat soha a büdös életben nem jött volna létre, ha BéDéKá nem indítja el az IDENTIFIKCIÓ weblap-Pánik játékot az arvisura támogatásával tiszta vízzel az agorafóbia ellen jeligére. Ugyanitt vízszűrő berendezések webáruházból.

Történetünk fonala itt infora-amfóra háztartási és ipari alkalmazásába torkollik.

Forrás a Tisza eredete és a Szűrt esővíz tisztítása blog. Támogató: Cintropur HydroFlow Magyarország.

Szólj hozzá

ajánló cikk hír szolgáltatás termék pánikbetegség életvitel tiszta víz