2024. ápr 02.

Öltözködési tippek a hűvös reggelekre

betűzte: pr-cikkes
Öltözködési tippek a hűvös reggelekre

oltozkodesi-tippek-huvos-reggel.jpgŐsszel és tavasszal a reggelek már igencsak csípősek. Számítunk rá, hogy a déli-kora délutáni időjárás még ad némi bizalomra okot, de azért a legjobb, ha jó vastagon felöltözünk, mert ilyenkor könnyű ám megfázni.

Igen ám, de akkor, hogy öltözzünk fel, ha egész nap úton vagyunk és nem szeretnénk a déli órákban sem leizzadni?

Így öltözködj a hűvös reggeleken

Nincs is nehezebb, mint egy szürke, hideg reggelen fogni magunkat és elindulni a dolgunkra.

Ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjunk a hideg reggelek-melegebb délutánok időjárásához a legjobb, amit tehetünk, hogy rétegesen öltözködünk . Aki öltöztetett már kisgyereket annak ez a szabály ismerős. A kisgyerekek öltöztetésénél az az alapszabály, hogy egy réteggel ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló cikk életvitel

2024. már 05.

Folyik-e vita az el-ipszilon (ly) használatáról?

betűzte: pr-cikkes
Folyik-e vita az el-ipszilon (ly) használatáról?

elipszilon-vita.jpgA magyar nyelvtudomány területén élénk vita folyik az el-ipszilon (ly) használatáról. A vita résztvevői két fő táborra oszianak:

Hagyományőrzők:

Az el-ipszilon használatát a magyar nyelv szerves részének tartják, és a nyelvtörténeti és nyelvjárási adatokkal támasztják alá álláspontjukat.

Hangsúlyozzák, hogy az el-ipszilonnak fontos szerepe van a magyar nyelv hangtani rendszerében, és hogy a kiejtése megkülönbözteti a szavakat (pl. "lyuk" vs. "luk").

A nyelvújítási törekvéseket elutasítják, és a magyar nyelv hagyományos formájának megőrzését szorgalmazzák.

Reformerek:

Az el-ipszilon használatát feleslegesnek és bonyolultnak tartják, és a nyelv egyszerűsítését szorgalmazzák.

Érvelnek amellett, hogy az ...

Tovább Szólj hozzá

nyelv mesterséges intelligencia bdk elipszilon

2023. dec 20.

Vese és hólyagbetegségek ellen a gyógyfüvekkel

betűzte: pr-cikkes
Vese és hólyagbetegségek ellen a gyógyfüvekkel

vese-betegseg-gyogyfuvek.jpg

Ön is hisz abban, hogy fűben-fában orvosság? Jól teszi, mert nagyon sok betegség ellen léphetünk fel a gyógynövényekkel, ha azokat megfelelő időben és megfelelő módon fogyasztjuk.

Nem véletlen épült egy egész tudomány a téma köré.

A vese nagyon fontos méregtelenítő szervünk, segíti, hogy a méreganyagok kiürüljenek a szervezetünkből. Ha nem ürül ki a méreganyag, akkor az súlyos szövődményekkel járhat.

Mezei zsurlóval az egészséges vese működésért

Napi 1-2 csészényi teáját fogyasszuk a mezei zsurlónak, hogy tisztán tartsa a veséinket 6 héten keresztül. (A bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi tanításait fogadjuk meg, valamint a teák dobozán feltüntetett használati útmutatót)

A csalán is kiváló ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló vásárlás cikk termék életvitel

2023. júl 10.

Nyári munkák a télikertben. Öntözés

betűzte: pr-cikkes
Nyári munkák a télikertben. Öntözés

telikert-automata-ontozes.jpg

Nyáron a növények általában több vizet igényelnek, ezért fontos gondoskodni a megfelelő öntözésről télikertedben, üvegházadban is. Figyelj a növények vízszükségletére, és biztosítsd, hogy a talaj ne száradjon ki. Az öntözést a napsütéses órákban végezd, hogy a növények megfelelően felszívják a vizet.

Hogyan oldható meg automatikus öntözés a télikertben?

Üvegteraszod vagy télikerted belterében az automatikus öntözés többféle berendezéssel is megoldható, attól függően, hogy milyen növényeket szeretnénk öntözni, és milyen vízellátással rendelkezel. Néhány példa:

Automata öntözőkanna - ez egy olyan készülék, amely egy víztartályból és egy szivattyúból áll, és különböző csepegtetőfejekkel tudja ...

Tovább Szólj hozzá

cikk szolgáltatás életvitel télikert

2023. júl 10.

Prémium használt laptopok ára

betűzte: pr-cikkes
Prémium használt laptopok ára

prémium használt laptop árak

Árak és ár/érték arány prémium notebooknál

Webáruházak kínálatát böngészve az tapasztalható, hogy az új prémium laptop és a használt prémium laptop ára között általában nagy különbség van . Eközben legyünk tisztában azzal, hogy értékbeli különbség ennél kisebb. Láthatjuk, a prémium-kategóriás új notebookok ára 300 000 forinttól kezdődik, és akár 600 000 forint fölé is mehet - gyártótól, felszereltségtől függően. Ezzel szemben

a használt prémium laptopok ára 80 000 Ft és 200 000 Ft között mozog

Természetesen ezek csak átlagos értékek, és egyedi esetekben eltérések lehetnek márkától, életkortól és a felújítás vagy bővítés mértékétől függően.

Előnyök / hátrányok - új / ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló vásárlás cikk laptop árak termék

2021. dec 03.

Hogyan szórakoztathatja gyermekeit a szabadban

betűzte: pr-cikkes
Hogyan szórakoztathatja gyermekeit a szabadban

trambulin-ugroasztal.jpg

Ha gyermekei a lehető legtöbb időt a szabadban, például a kertben töltik, ez jobb megoldás, mintha hosszú órákat ülnének a számítógép monitorja előtt. Rajtunk is múlik, hogyan használják ki a szabadidejüket a friss levegőn. Ha a kedvükben akar járni, akkor maga is kiválaszthatja a megfelelő szórakozási lehetőséget. Hogy tetszenek a trambulinok? Ez egy népszerű gyermekattrakció, amellyel már találkozhatott, például egy tengerparti nyaraláson vagy gyermek szabadidőközpontokban. manapság már semmi akadálya, hogy családi ház, nyaraló vagy üdülő kertjébe is megtaláljuk a trambulint.

A trambulinok ma már széles körben elérhetőek. A vásárláshoz javasoljuk, hogy látogasson el a http://www.hawaj.hu webáruházba, ahol biztosan ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló termék életvitel

2021. sze 12.

2021-es fülbevalódivat

betűzte: pr-cikkes
2021-es fülbevalódivat

Az alábbi cikkben a 2021-es fülbevalódivattal foglalkozunk részletesebben, hogy az idei évben is könnyen követhessük az évről-évre változó trendeket.

ekszerwebshop-fulbevalo.jpg

Számos ember követi az ékszer trendeket, hiszen nagyon nagy hatással lehetnek öltözékünkre, bizonyos esetekben egy pár fülbevaló vagy egy hangsúlyos nyaklánc teljesen új életet adhat szettünknek. Mostani cikkünkben 2021-es fülbevalódivat trendeket mutatjuk be, hogy mindenki számára könnyebb legyen azok követése.

Nagy méretű fülbevaló divat

Az idei évben úgy tűnik minél nagyobbak fülbevalóink, annál nagyon népszerűségnek örvendhetünk, hiszen 2021-ben a nagyobb és mutatósabb darabok a sztárok. Már 2020-ban is divatosak voltak az oversized ékszerek és ez idén sincs ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló életvitel

2021. júl 27.

Az új rendszerben is érdemes beruházni napelemre?

betűzte: pr-cikkes
Az új rendszerben is érdemes beruházni napelemre?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy a szaldó elszámolás megszűnésével az új rendszerben is érdemes-e beruházni napelemes rendszerbe.

napelem

A napelemes rendszerek piacán nagy változást okoz, hogy a korábbi úgynevezett szaldó elszámolást kivezetésre kerül, és pár év múlva csak az új bruttó elszámolási mód szerint lehet értékesíteni a megtermelt energiát a szolgáltatók felé. Ezzel kapcsolatban joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon az új rendszerben is érdemes beruházni-e napelemre?

Mi is az a bruttó elszámolás?

Ugyan jelenleg még a szaldós elszámolás az alapértelmezett, kevesen tudják, hogy a bruttó elszámolás egy jelenleg is működő rendszer. Ez utóbbi elszámolási mód azt jelenti, hogy a napelemmel ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló cikk termék életvitel

2020. feb 04.

Angol nyelvtanulás

betűzte: pr-cikkes
Angol nyelvtanulás

Hogyan jussak haladó szintre angolból?

angol-nyelvtanulas.jpg


Az angol tanulók fejében sokszor fogalmazódik meg a fenti kérdés. Ahhoz azonban, hogy a haladószintig szükséges tudást elsajátítsuk a legfontosabb, hogy megértsük pontosan milyen elvárásoknak is kell megfelelni az adott szint eléréséhez. Az alábbiakban éppen ezért a középfokú tudáshoz szükséges nyelvtani szinteket is szemügyre vesszük, hogy mindenki jobban tisztába kerülhessen azzal, hogyan jusson haladó szintre angolból.

Nyelvi szintrendszer

Régóta létezik már az úgynevezett Közös Európai Nyelvi Referenciakeret (CEFR), amely pontosan meghatározza, milyen szintek vannak, és milyen képességekkel kell rendelkeznie minden nyelvtanulónak, az adott szint elsajátításához. Ehhez a rendszerhez ...

Tovább Szólj hozzá

szolgáltatás tanulás angol nyelv

2020. jan 04.

A nyelv matematikai modellezése

betűzte: pr-cikkes
A nyelv matematikai modellezése

Grammatikai struktúrák, paradigmasorok, algoritmusok

Az idiómák nyomasztó súlya

nyelv matematikai modellezeseAhogy vészes gyorsasággal haladok a disszertációm benyújtási határidejének lejárta felé, napról napra, percről percre jobban nyomaszt a többéves odaadó munkám során létrehozott óriási nyelvi korpusz átláthatatlansága, agyamra megy a nyelvi idiómák végtelen sokasága és különbözősége, éjszakánként, mint lidérces álom, a mellemre telepszenek a könnyűnek látszó, valójában mázsás súlyú grammatikai struktúrák , levegőt is alig kapok tőlük, kinyomják belőlem a szuszt. Azt kívánom, bárcsak újra ösztönös, öntudatlan és boldog használója lehetnék a nyelvnek, magyar anyanyelvemnek, sóhajtok fel néha magányomban vagy amikor azon kapom ...

Tovább Szólj hozzá

regény nyelv szöveg matematika

süti beállítások módosítása