2023. júl 10.

Prémium használt laptopok ára

betűzte: pr-cikkes
Prémium használt laptopok ára

prémium használt laptop árak

Árak és ár/érték arány prémium notebooknál

Webáruházak kínálatát böngészve az tapasztalható, hogy az új prémium laptop és a használt prémium laptop ára között általában nagy különbség van. Eközben legyünk tisztában azzal, hogy értékbeli különbség ennél kisebb. Láthatjuk, a prémium-kategóriás új notebookok ára 300 000 forinttól kezdődik, és akár 600 000 forint fölé is mehet - gyártótól, felszereltségtől függően. Ezzel szemben

a használt prémium laptopok ára 80 000 Ft és 200 000 Ft között mozog

Természetesen ezek csak átlagos értékek, és egyedi esetekben eltérések lehetnek márkától, életkortól és a felújítás vagy bővítés mértékétől függően.

Előnyök / hátrányok - új / használt notebook

Minden új készülék előnye, hogy a legújabb hardverekkel és technológiákkal látták el, minden alkatrészük eredeti gyári és hosszabb garanciát kínálnak rá a forgalmazók. Kompatibilitási problémák sem léphetnek fel.

De akad a másik térfélen is sok pozitívum. A prémium használt laptopok előnye, hogy olcsóbbak, de közel azonos minőségűek és teljesítményűek, mint az újak. További előny, hogy megvásárlásukkal csak kis mértékben növeljük ökológiai lábnyomunkat, hozzájárulunk a gyártással járó üvegház-gázok kibocsájtásának mérséklésével. Mindig környezettudatos lépés az újrahasznosítás és használt cikk vásárlás.

Mi az ár/érték arány az új és a használt gép közt?

Ez nehéz kérdés még a mesterséges intelligencia számára is. A válasz bonyolult, mert az ár/érték arány függ az egyéni preferenciáktól és igényektől. De általánosságban elmondható, hogy a használt prémium laptopok jobb ár/érték arányt kínálnak, mint az újak, hiszen sokkal olcsóbban juthatunk hozzájuk, miközben majdnem ugyanolyan jók az 1-2 éves gépek.

Persze ez nem jelenti azt, hogy az új készülékek rossz ár/érték arányúak lennének, csak azt, hogy többet kell fizetni a legújabb technológiákért és a hosszabb garanciáért. Végül is a döntés mindig azon múlik, hogy mire szeretnénk használni a noteszgépünket, és mennyit vagyunk hajlandóak érte kiadni. E téren érdemes figyelni szervizek és webáruházak akciós kínálatát.

Szólj hozzá

ajánló vásárlás cikk laptop árak termék