2016. jún 10.

Kossuth-hangoskönyvek + General Press

betűzte: pr-cikkes
Kossuth-hangoskönyvek + General Press

HANGOSKÖNYV ÚJDONSÁGOK

Márai Sándor

A gyertyák csonkig égnek

Epres Attila előadásában

Márai Sándor könyve voltaképp nem magáról a szerelemről és nem is a féltékenységről szól. Sokkal több forog kockán: a valódi emberi szeretet, mint a létezés attribútuma. A szerző minden gondolatának az origója az emberi tartás, erkölcs, maga az emberség – és minden más csak okozat, ami abból az örök igazságból indul ki, miszerint különbözünk egymástól, és képesek vagyunk magunktól is elkülönbözni akkor, amikor a hozzánk közel állók formálnak olyanná, amilyenek vagyunk, amilyenekké leszünk, mielőtt létünk szimbolikus gyertyája csonkig égne.


A dolgok ezen a napon végre szólani kezdettek hozzám, valami történt, az élet megszólalt. S ilyenkor nagyon kell figyelni, gondolom. Mert az élet különös jelbeszéde mindennel szól hozzánk ilyen napokon, minden figyelmeztet, minden jel és ábra, csak meg kell érteni. A dolgok egy napon megérnek és válaszolnak.

Sokan Márai legérettebb művének tarják. A regény középpontjában a barátság, hűség és árulás nagy kérdései állnak. De nem pusztán egyes emberi sorsokról van itt szó, hanem egy másik, talán még nagyobb tragédiáról, arról, hogy a régi rend, társadalom széthullása a hagyományos erkölcsi értékek megrendülését is jelenti.

Ajánljuk még

Márai Sándor
Hallgatni akartam
Rátóti Zoltán előadásában
2990 Ft helyett 2542 Ft

„Hallgatni akartam. De aztán megszólított az idő, és megtudtam, hogy nem lehet hallgatni. Szeretném elmondani, mi történt a polgári műveltséggel a tíz évben, amelynek kezdetét az osztrák függetlenség megszűntének, az Anschluss-nak napja jelenti.”

Márai Sándor
Füves könyv
Bálint András, Kulka János, Mácsai Pál és Rátóti Zoltán előadásában
2990 Ft helyett 2542 Ft

E könyv írója nem tanítani akar, hanem tanulni, A könyvekből akar tanulni, melyeket előtte írtak a bölcsek és a beavatottak, az emberek életéből akar tanulni, az élet jeleiből, a betűből, az emberi szívből, a füvekből és az égi jelekből egyszerre. Mert mindez együtt alakítja az emberi sorsot.

Szabó Magda
Kakasszó
Molnár Piroska előadásában
2990 Ft helyett 2542 Ft

Szabó Magda Alvók futása című, első elbeszéléskötetében, melyből hangoskönyvünk történeteit válogattuk, megrendítően ismerős és egyben ismeretlen világ tárul elénk. A novellák művészi színvonaluk szerint a legjobb Szabó Magda regényekével egyenrangúak és egyben szép példái az író sokoldalú tehetségének is. Tartalom: Csé, Domb utca, Nenő, Kakasszó

Kormos István

Vackor az első bében

Hernádi Judit előadásában
1990 Ft helyett 1692 Ft

A Kökörcsin utca végén áll egy híres iskola, óvodáskorból kinővén ment piszén piszénk oda. ELSŐ BÉBE ment az apró,oda ám az a csöpp boglyos, lompos, loncsos és bozontos, piszén pisze kölyökmackó. Rikogatva akkor iskolás lett Vackor.

Márai Sándor Füves könyv Bálint András, Kulka János, Mácsai Pál és Rátóti Zoltán előadásában 2990 Ft helyett 2392 Ft E könyv írója nem tanítani akar, hanem tanulni, A könyvekből akar tanulni, melyeket előtte írtak a bölcsek és a beavatottak, az emberek életéből akar tanulni, az élet jeleiből, a betűből, az emberi szívből, a füvekből és az égi jelekből egyszerre. Mert mindez együtt alakítja az emberi sorsot Bródy János Magyarok közt európai Bálint András előadásában 1990 Ft helyett 1592 Ft Bálint András fantasztikus előadásában versként is meghallgatható Bródy János 50 ikonikussá vált dalszövege. Lackfi János Belvárosi gyümölcsök Pogány Judit és a szerző előadásában 1990 Ft helyett 1592 Ft Eper bácsi, a meg nem értett festőművész, Dinnye bácsi, az örök házmester. Torma kisasszony, a migrénes fiatalasszony, Mák, egyetemista, Ribizli, magányos kislány. Kik is ők? Ők a belvárosi gyümölcsök, egy átlagos belvárosi bérház lakói. Mi vagyunk, gyerekek és felnőttek, vidámak és szomorúak - ahogy Lackfi János látja. Röhrig Géza Az ember, aki a cipőjében hordta a gyökereit A szerző előadásában 1990 Ft helyett 1592 Ft Röhrig lírája egyszerre érzékeny és brutális. Egyéni és családi tragédiák sűrűjébe kerülünk, mégis úgy érezzük, ő végig fogja a kezünk és vezet minket. Költői programját 1 szóban így ragadta meg: mezítlét. Az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplője verseiben is lemegy a mélybe, oda hol sír és gyökér már nem egymás mellett van, de voltaképpen ugyanaz. Szeretettel várjuk a 87. Ünnepi Könyvhéten 2016. június 9–13. a Vörösmarty téren az 58. Hangoskönyv standon ahol kedvezményesen juthat hozzá kedvenc hangoskönyveihez és az újdonságokhoz. Szombaton este mindenkit szeretettel várunk egy pohár pezsgőre. Minden vásárló ajándék táskát kap! Szombaton és vasárnap dedikálások, színészek és írók a pult mögött: szombat: 14 óra Bagdy Emőke 16 óra Mérő László 17 óra Lackfi János és Pogány Judit 18 óra Schäffer Erzsébet és Soma Mamagésa 21 óra Für Anikó vasárnap: 16 óra Röhrig Géza 17 óra Szacsvay László Ezt főztük ki - Kedvenceink kedvencei Szilvásgombóc leves Kulka Jánosnak és mics Bálint Andrásnak A félbevágott kimagozott szilvákat egy fazékban felöntünk vízzel, hogy az bőven ellepje, adunk hozzá egy kevés cukrot, vaníliát és őrölt fahéjat. Közben vajon zsemlemorzsát pirítunk, amikor aranybarna, adunk hozzá egy kevés őrölt fahéjat. ...

Debbie Macomber: Hétköznapi csodák

Coco és Katie a középiskola óta barátnők, és azért térnek most vissza Cédrusligetbe, hogy részt vegyenek a tízéves osztálytalálkozójukon. Coco szívét itt törte össze az iskola nagymenője, megalázó helyzetbe hozva őt; Katie pedig első szerelmét utasította vissza itt, minden magyarázat nélkül, kegyetlenül. Egyiküknek bosszúra fáj a foga, másikuk egy újabb esélyt szeretne a sorstól és élete szerelmétől. A város, a múlt helyszínei még inkább felerősítik bennük azokat az érzéseket, amelyek egy évtizede gúzsba kötik őket, és mindketten csak abban bízhatnak, hogy a viszontlátással képesek lesznek kiszabadulni érzelmeik kalodájából.
Hasonló kalodában érzi magát Jo Marie is, a Rózsakikötő tulajdonosa, amióta Mark Taylor szerelmet vallott neki. Eddig abban a hitben volt, hogy ők ketten barátok, de talán tényleg többet jelentenek egymás számára? A férfi titka azonban kettejük közé áll, és Mark úgy dönt, inkább elhagyja Cédrusligetet, mint hogy a szerelmük beteljesedjen. Jo Marie egyre kétségbeesettebben, mégis tehetetlenül figyeli a készülődő férfit, és érzelmei zűrzavarában egyedül új vendégei, valamint pár régi barát nyújt számára kapaszkodót. Vajon elég ez ahhoz, hogy mint annyiszor, a Rózsakikötő minden fájó szívnek gyógyulást hozzon?

Megjelenés: 2016. június 21.
Terjedelem: 408 oldal
Méret: 125 x 189 mm
Kötés: kartonált
Ár: 2900 Ft
ISBN: 978 963 643 871 5

 

Debbie Macomber: Megszerettelek (e-novella)

A világhírű bestsellerszerző e-novellája csavar egyet a már jól ismert Rózsakikötő-történeteken. A főhőse kivételesen nem Jo Marie, hanem Mark, a mogorva, rigolyás ezermester. Az ő szemszögéből látjuk a cédrusligeti panzió, a Rózsakikötő vonzó tulajdonosát és azokat a történéseket, amelyek kettejük sorsát egyre közelebb és közelebb hozzák egymáshoz.
A felhőtlen szórakozást ígérő novellában Markot szokatlan érzések kerítik hatalmukba Jo Marie jelenlétében, élvezi a közös kávézásokat, az újabb és újabb feladatokat a panzió körül, mégis düh és türelmetlenség lesz úrrá rajta, amikor egy véletlen baleset következtében kiszolgáltatott helyzetbe kerül. Nem tud mit kezdeni tobzódó érzelmeivel, és nyomozásba kezd, bebarangolva a saját lelkét, megfigyelve a másik rezdüléseit, hogy rájöjjön, vajon tényleg elrabolták-e a szívét.

A novella kizárólag e-könyvként kapható.

Ár: 690 Ft
ISBN: 978 963 643 897 5

 

VILÁGSIKEREK

Linwood Barclay: Nincs menekvés

Te mi mindent tennél meg a szeretteidért?

Terry Archer és családja néhány évvel ezelőtt már megjárta a poklok poklát, kis híján mindnyájan az életüket vesztették, ám úgy tűnik, a sors továbbra sem kíméli őket. A férfinak, aki minden erejével azon van, hogy összetartsa törékeny egységüket, újabb kihívással kell szembenéznie: lázadó kamasz lánya, Grace az éjszaka közepén felhívja őt, és arra kéri, azonnal menjen érte, mert valami borzalmas dolog történt...
Időközben a városban élők nyugalmát is megzavarja a hír, miszerint két nyugdíjas tanárt kegyetlen módon megöltek az otthonukban, majd nem sokkal később a rendőrök egy fiatal férfi holttestére bukkannak. Vajon összefügg a két eset, és ha igen, miképpen?
A rendőrséggel párhuzamosan Terry is nyomozni kezd, hogy kiderítse, mi történhetett a lányával azon az éjjelen, egy idegen házban, ahová a barátjával törtek be, aki időközben köddé vált. Grace érdekében pedig hajlandó szinte bármire, noha tudja: a tettei következményei elől nem menekülhet.


Megjelenés: 2016. június 14.
Terjedelem: 408 oldal
Méret: 137 x 197 mm
Kötés: füles kartonált
Ár: 3290 Ft
ISBN: 978 963 643 872 2

 

ROMANTIKUS REGÉNYEK

Donna MacMeans: Nászéjszaka

Francesca a tizenkilencedik századi Amerika egyik leggazdagabb családjának örököse, de nehezen viseli az ezzel járó kötöttségeket: úgy érzi, az illemszabályok gúzsba kötik az életét. Ráadásul gyerekkora óta irtózik a tömegtől, és arról ábrándozik, hogy csendesen él választottja, egy hétköznapi ügyvéd oldalán. Törtető anyja azonban a vagyon mellé címet is akar szerezni a családnak, ezért egy elszegényedett angol herceget szemel ki a lánya jövendőbelijének. Nem elég, hogy szegény Francescát elszakítják a szerelmétől, még a rideg Angliába is el kell költöznie. Arra azonban végképp nem számít, hogy a nászéjszakáját olvasással fogja tölteni. Újdonsült férjét ugyanis a szerelemnél láthatólag jobban érdekli, hogy neje alaposan megismerje leendő családja történetét és az angol etikettet. Szerencsére a családfán kívül más olvasnivalót is talál: egy kurtizán naplója kerül a kezébe, amelyből megtanulhatja, hogyan csavarhatja el a szigorú herceg fejét.

Donna MacMeans szenvedélyes és egyben szellemes regényének szereplői, az újgazdag amerikai örökösnő és a konzervatív angol herceg első ránézésre nem is különbözhetnének jobban egymástól. Minél több időt töltenek azonban együtt, annál inkább rájönnek, hogy közelebb állnak egymáshoz, mint először gondolták.


Megjelenés: 2016. június 23.
Terjedelem: 336 oldal
Méret: 137 x 197 mm
Kötés: füles kartonált
Ár: 2990 Ft
ISBN: 978 963 643 873 9

 

Szólj hozzá

könyv magyar regény irodalom hangoskönyv hír márai ünnepi könyvhét